Adventi koncert a Szent István Király Iskolában

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Képen: a pedagógus kórus

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén is megrendezte hagyományos adventi koncertjét a Szent István Király Plébániatemplomban. A hangversenyen az iskola és az óvoda tanulói, pedagógusai, valamint a zeneiskolás növendékek vettek részt, akik karácsonyi dalokkal, zeneművekkel készültek az ünnepre.

A koncertet Horváthné Tilhof Gyöngyi, az iskola igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki köszöntő beszédében Izajás próféta híres mondatát idézte: “Készítsétek elő az Úr útját.” Úgy fogalmazott, hogy az iskola és óvoda dolgozói, gyermekei nagy mértékben hozzájárultak az ünnepi hangversennyel ezen útépítéshez. A koncerten az óvodások is bemutatkoztak, akik egy aranyos karácsonyi kisjátékot adtak elő, amelyben a szent család is megjelent, majd a résztvevők és a nézők együtt énekelték el a Mennyből az angyalt. A tanulók előadását a pedagógus kórus is színesítette a koncert zárásaként, amellyel kifejezték az adventi várakozás örömét és lelki készületét.

A Szent István Király Iskola és Óvoda adventi koncertje így ismét egy felejthetetlen élményt nyújtott mind a fellépőknek, mind a nézőknek, akik így egy kicsit közelebb kerülhettek a karácsony igazi üzenetéhez és hangulatához.

0
Kosár
  • No products in the cart.