Fülöp Zoltánt jelöli az ajkai kormánypárt polgármesterjelöltnek

Fülöp Zoltán jelenlegi önkormányzati képviselőt, az ajkai Fidesz csoport elnökét jelöli Ajka polgármesterének a június 9-i polgármester-választásra a Fidesz és a KDNP – jelentette be pénteken délután Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, Közigazgatási és Területfejlesztési Miniszter Ajkán a Sportcsarnokban megtartott sajtótájékoztatón.

Navracsics elmondta, hogy a 2024. június 9-én megrendezésre kerülő helyhatósági választáson az ajkaiaknak is lesz lehetőségük új városi elöljáróságot, polgármestert és képviselőket is választani, vagy a régieket megerősíteni pozíciójukba.
A helyi Fidesz is harcba száll és igyekszik a lehetőséget kihasználni, azzal a céllal, hogy a lehető legjobb eredményt érjen el. Véleménye szerint nem kell, hogy a helyhatósági politika az országos politika leképeződése legyen. Szerinte bizonyíték erre az elmúlt két év országgyűlési képviselői munkája is. Az a célunk, hogy Ajka méltó legyen a középdunántúli régiós szerepre, ezért az önkormányzati választásnak nem pártpolitikai dolgokról kell szólnia. Ennek megfelelően olyan jelölteket állítottunk, akik egyéb civil tevékenységükkel már bizonyították, hogy méltóak a választók bizalmára-mondta Navracsics. A miniszter szerint Fülöp Zoltán eddigi önkormányzati munkája összeforrt a rendszerváltás békés politikai átmenetével. Biztos, megbízható pontja volt a helyi politikai életnek. Alpolgármesteri munkája is azt üzente, hogy képes a város érdekei szerint pártpolitikától függetlenül meghatározni politikusi céljait.
Fülöp Zoltán elmondta, hogy ennek az alaptézisnek megfelelően választották ki a helyi képviselőjelölteket is. Fülöp elmondta magáról, hogy 30 éve politizál és évtizedek óta vezeti a város pénzügyi bizottságát. Fülöp szerint Magyarország számára az EU választások eredménye is nagyon fontos, kérdés. Nem mindegy, hogy mennyire lesz nehéz vagy könnyebb a nekünk járó forrásokat megszerezni és hogy mit tudunk tenni a határaink mellett folyó háború megállítása érdekében – tette hozzá.

Ezt követően a polgármesterjelölt a város 10 körzetének képviselő jelöltjeit mutatta be. Az egyes körzetben a régi új jelölt indul. Rieder András eddig minden választást megnyert, ő a tósoki városrészben működő katolikus iskola igazgatója. A kettes körzet a Bányásztelep és környéke, ahol új arccal indul a párt. Halász Orsolya jelenleg kültag az önkormányzatban, a vármegyei védőnői szolgálatnál dolgozik, ebben a városrészben teljesít egészségügyi szolgálatot. A hármas körzetben szintén új arcot indítanak. Szélessyiné Pfening Zsuzsanna, a körzetében működő egyik speciális általános iskola igazgatójaként készül a megmérettetésre. A négyes körzetben Szélessy Balázs indul újoncként, aki a családok átmeneti otthonát vezeti Ajkán. Az ötös körzetben Nagy Noémi indul, aki a halimbai és a nyirádi általános iskola igazgatója. A hatos körzetben Szinesi András állatorvos indul, aki az állatorvosi kamara országos elnökségének tagja. A hetes körzetben Baráth Gábor indul, aki jelenleg is képviselő, az előző ciklus polgármester jelöltje volt. Jelenleg a Vas és a Veszprém vármegyei vöröskereszt vezetője. A nyolcas számú körzetben indul Szaniszló Edit aki a Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium ajkai igazgatója. A kilences körzetben Fülöp Zoltán indul képviselőként is, a városrész, mint a város kapuja nagyon fontos a választók számára. A jelenlegi elhanyagoltság érzésén szeretne győzelme esetén a képviselő és polgármester jelölt változtatni. A tízes körzetben Puskás Károly a Fidesz jelöltje, aki eddig mind a négy megmérettetését megnyerte.
A tíz képviselőjelölt bemutatása után a sajtó kérdéseire adott választ a polgármesterjelölt. Kérdésként felvetődött, hogy a sümegi pszichiátria az ajkai kórházba történő áthozataláról mi Fülöp véleménye. Válaszként elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan védeni fogja a kórházat, a polgármesterjelölt szerint ebben a jelenlegi formájában kell a kórháznak fennmaradnia. Több milliárdból felújításra is került a közelmúltban az egyik épület, mely felújítást folytatni kell. Polgármesterként anyagi – eszközfejlesztésre fordítható – támogatást ígért a kórháznak, mellyel megőrizhető a kórház a város és a lakói számára.

0
Kosár
  • No products in the cart.