Új piactérrel gazdagodott Kerta

A község lakói ünnepi hangulatban gyűltek össze, hogy használatba vegyék a régóta várt új termelői piac épületét. A „Termelői piac kialakítása Kertán” elnevezésű pályázat keretében megvalósult projekt célja, hogy újjáélessze a település hagyományos vásári kultúráját, és lehetőséget biztosítson a helyi termelőknek, hogy közvetlenül értékesíthessék termékeiket a helyieknek.

Korcsok Péter a kivitelező cég képviseletében és Nagyné Varga Anikó polgármester átvágják a szalagot.

A piac megnyitóján Nagyné Varga Anikó polgármester ünnepi beszédében kiemelte a piactér jelentőségét a közösségben élők életében. Ünnepi beszédében felidézte a múltat, amikor Kerta híres volt állat és kirakodóvásárairól, amelyekről a környék településeiről mindenki várt. A piactér nem csupán kereskedelmi, hanem közösségi térként is funkcionál majd, ahol a helyi lakosok és a környékbeliek találkozhatnak, vásárolhatnak, és bele vethetik magukat a közösségi életbe. -mondta a polgármester.
A polgármester kiemelte, hogy a piaci beruházás közel száz millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg, amelyet 95 százalékban az Európai Unió és a magyar kormány finanszírozott. A fedett piactér kialakítása mellett egy vizesblokk is épült. Az építkezés kapcsán számos háttérmunka is zajlott, a tervezéstől a földmérésen, tereprendezésen át a közbeszerzési eljárásokig és műszaki ellenőrzésig és a sikeres végeredmény magáért beszél. -fogalmazott. Végül a polgármester asszony köszönetet mondott a magyar kormánynak és az Európai Uniónak a támogatásért, valamint a kivitelező cégnek a minőségi munkáért, valamint megköszönte minden érintettnek, aki hozzájárult a piactér megvalósulásához
A piactér megnyitóján Kovács Zoltán országgyűlési képviselő üzenetét is tolmácsolta a polgármester asszony, mert a képviselő a békemeneten való részvétele miatt nem tudott jelen lenni. Képviselő úr üzenetében hangsúlyozta, hogy a piacok fontos szerepet játszanak a közösségek életében, még a digitális korban is. A piacok lehetőséget biztosítanak a termelőknek és vásárlóknak, hogy személyes kapcsolatokat építsenek, ami hozzájárul a helyi gazdaság és turizmus fejlődéséhez. Levelében úgy fogalmazott, hogy az új piactér nem csupán a helyi gazdaság fellendítését szolgálja, hanem a közösségi élet új központjaként, agoraként is funkcionál majd, ahol a helyi lakosok és a környékbeliek találkozhatnak, vásárolhatnak, és élvezhetik a közös programokat.

A színpadon a Padragkúti Néptáncegyüttes

A megnyitó után a elindult a vásári forgatag, termelők hada árusította portékáit. A piacra kilátogatók megismerkedhettek a helyi termelőkkel és termékeik gazdag választékával. Ezalatt a Padragkúti Néptáncegyüttes és a Csabrendeki Kid Dance Tánccsoport műsora szórakoztatta a helyi nagyérdeműt.

0
Kosár
  • No products in the cart.