A Hittel Teli Hangok Ünnepe

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda negyedik alkalommal adott otthont a névadójukról elnevezett egyházi énekversenynek. A versenyre a Veszprémi Főegyházmegye hat katolikus oktatási intézményéből érkeztek diákok, hogy megmérettessék énektudásukat.

A megyei fordulót április 16-án rendezték meg az iskola kápolnájában, ahol 45 tehetséges fiatal vett részt.

A megnyitón Rieder András igazgató üdvözölte a résztvevőket, kiemelve a diákok és a pedagógusok áldozatos felkészülését. Dékány Árpád Sixtus atya, a zsűri elnöke, örömét fejezte ki a sok ismerős arc láttán, ami a verseny fontosságát és a közösség erejét tükrözi. A versenyzőknek két éneket kellett előadniuk: egy kötelező Szent István királyról szóló népdalt és egy szabadon választott egyházi éneket, hangszerkísérettel vagy anélkül. A zsűri, melynek tagjai között orgonaművészek, karnagyok és pedagógusok voltak, a szép és kifejező előadást értékelte. A szervező, Németh Noémi szerint a diákok mély megértéssel és átéléssel adták elő a dalokat. A verseny során a felkészítő tanárok, szülők és családtagok is támogatták a fiatalokat, közösen örülve minden sikernek.Az eredményhirdetésen bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéseket osztottak ki. A verseny zárásaként a jelenlévők a „Boldogasszony Anyánk” népdalt énekelték el, így méltóképpen lezárva az eseményt. A házigazda iskola diákjai közül többen is arany minősítést szereztek, bizonyítva az intézmény zenei nevelésének magas színvonalát.
Az Ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda versenyzői közül Kanyár Kornél, Nardai Lia, Vér Dóra Alexandra, Molnár Anna Veronika, Kanyár Kata és Kiss Eszter Júlia arany minősítést kapott, ezüst minősítést Binder Lilien, Lázár Hanna, Oláh-Milkovics Mia, Oláh -Milkovics Miléna és bronz minősítést ért el Házi Fruzsina és Németh Attila.

0
Kosár
  • No products in the cart.