Az idei évben immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Veszprémgalsai Lecsófesztivált, amely az időjárási viszonyok miatt egy héttel később került megrendezésre a tervezettnél. Ennek ellenére 34 csapat nevezett be a szeptember 21-én megtartott főzőversenyre, hogy megmérettessék magukat és különleges lecsós ételeiket.
A fesztivál Simon Gábor polgármester köszöntőjével vette kezdetét, majd megindult a főzőverseny, ahol a résztvevők különféle lecsós ételeket készítettek. Az elkészült finomságok a zsűri asztalára kerültek, majd minden idelátogató megkóstolhatta a változatos és ízletes lecsókat. A fesztivál házigazdája Abaházi Csaba volt, aki a csapatok bemutatása mellett egész nap szórakoztatta a közönséget. A főzőverseny zsűritagjai idén is elfogadták a polgármester meghívását: Baráthné Katinéni, a Csabrendeki Óvoda konyhájának nyugdíjazott vezetője, Németh Ákos, a Hegykapu Étterem tulajdonosa, Széll Gábor, a Prézli Vendéglő tulajdonosa, valamint Bogdán Richárd, a Prézli Vendéglő szakácsa.
Az idei évben két csapatot, a Bakter Brothers csapatát (Sümeg) és a Kajáni Lovaginák csapatát (Gyepükaján) is különdíjjal jutalmazták.
A főzőverseny dobogós helyezettjei:
1. hely: Husi és csapata, Kisberzsenyből
2. hely: Banyatanya Mamó Műhely csapata, Ausztriából
3. hely: TOBAK csapata, Csabrendekről
Az eredményhirdetés után Jackson, Rony, Sihell Ferry & Henna, valamint Tesók Attila léptek fel, akik minden korosztály számára vidám hangulatot teremtettek. Majd őket követte a Csabrendeki Kid Dance színvonalas előadása és a Móka Palota buborék showja, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhattak. A tombolasorsolást követően a fesztivál házigazdája, Abaházi Csaba, egy lenyűgöző zenés műsorral szórakoztatta a közönséget.