Gyermeknapra játszóteret kaptak a gyermekek

Karakószörcsök polgármestere, Honvédő Szandra, büszkén adott számot arról, hogy a falu nemcsak népességét tekintve gyarapodott az újszülöttek érkezésével, hanem a letelepedni vágyók számában is növekedést tapasztaltak az elmúlt időszakban. A falu fejlesztési stratégiáját az elmúlt négy évben a Magyar Falu Program irányelvei mentén alakította, annak érdekében, hogy Karakószörcsök vonzó otthonává válhasson minden korosztály számára. – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a falu szociális ellátási hálózatának átalakítása mellett a falugondnoki szolgálat létrehozása is hozzájárult a közösség megerősítéséhez. A falubusz vásárlása különösen fontos szerepet tölt be az idősek és a gyermekek mindennapi életében. Kiemelte, hogy Kovács Zoltán országgyűlési képviselő támogatásának köszönhetően a falu több alkalommal is részesült a Magyar Falu Program támogatásában. Így vált lehetővé a játszóterek és más közösségi terek fejlesztése és a mai napon átadott játszótér megépítése is.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő beszéde során kiemelte, hogy a játszóterek nem csupán szórakozási lehetőséget nyújtanak, hanem a gyerekek mozgáskultúrájának fejlesztésében is kulcsszerepet játszanak. A játszóterek a közösségi élet fontos színterei, ahol a gyerekek barátkozhatnak, és a szülők, nagyszülők is találkozhatnak egymással. A képviselő hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Program sikere abban rejlik, hogy még a legkisebb településeken is lehetőséget teremt a közösségi terek kialakítására. A falu jövője ígéretes, hiszen a helyi képviselők és a polgármester asszony közötti jó együttműködés biztosítéka a további fejlődésnek. A közelgő helyhatósági választáson a helyi lakosoknak lehetőségük lesz dönteni arról, hogy milyen irányba szeretnék vezetni Karakószörcsök jövőjét. Az országgyűlési képviselő biztosította a falu lakóit abban, hogy a jelenlegi vezetés alatt a közösségük és lakóhelyük továbbra is virágzó, fejlődő település marad.

A szalagátvágást megelőzően a településen élő gyermekek egy táblára rajzolt életfára a nevükkel ellátott ágakra zöld és piros papírból kivágott szíveket tűztek fel, majd átadták a feldíszített életfát a térség országgyűlési képviselőjének köszönetük jeléül. Ezt követően a szalagot a gyermekek átvágták és birtokba vehették a játszóeszközöket. A gyermeknap alkalmából ugrálóvár, lovaglási lehetőség, arcfestés is várta az avató ünnepségre kilátogató helyiek apraját és nagyját.

0
Kosár
  • No products in the cart.