Több mint 110 érmet osztottak ki a Liga kupa első napján

Lezajlott a Magyar Professzionális Liga kupa országos erőemelő verseny első napja, ahol a 82,5 alatti súlycsoport mérettette meg magát.

Ajkán rendezett erőemelő versenyen a sportág szerelmesei gyűltek össze, hogy megmérettessék erejüket. Németh Károly, a God Gym csapat vezetője tájékoztatta portálunkat, hogy a verseny lényege a három alapgyakorlat: guggolás, fekve nyomás és felhúzás teljesítése, ahol a súlyokat pontokra váltják. A versenyzők teljesítményét a három gyakorlatban elért súlyok összegzésével értékelik, ahol minden kilogramm pontot ér. A verseny igazságosságát súly- és korcsoportok bevezetésével biztosítják, így mindenki méltó ellenfelet találhat magának. A kategóriák széles skáláját kínálják, a tinédzserektől kezdve az open kategórián át a mastersekig, akik akár a 70 év felettiek között is megmérettethetik magukat.
Míg a verseny első napján a 82,5 kilogramm alatti férfiak és nők léptek a versenybírók elé, addig a mai napon a nehezebb súlycsoportoké lesz a főszerep.
A harmadik nap még színesebb programot ígér, ahol a fekve nyomás mellett a ruhás és katapultos fekve nyomás is helyet kap, ahol a versenyzők segédeszközökkel próbálják megdönteni saját rekordjaikat. A bicepsz felhúzás is izgalmas színt visz a versenybe, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző kategóriát.

A díjakat Schwartz Béla polgármester és Geri Gyula a Sportváros Nonprofit Kft. vezetője adta át. Fotó: RRZs

A versenyen több mint 110 oklevél, érmek és serlegek kerültek kiosztásra az abszolút helyezetteknek. Az országos rendezvényre, több mint 600 nevezés érkezett, így a három nap alatt több ezer ember látogat el a városba. A résztvevők pozitív visszajelzéseket adtak a rendezvény szervezéséről és a helyszín berendezéséről, így a jégcsarnok és környéke kiváló helyszínnek bizonyult.- mondta zárásként Németh Károly, Karcsika.

0
Kosár
  • No products in the cart.