Ajka rendezi meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát az idén

május 3-5. között. Az erőemelés szerelmesei és a sportággal most ismerkedők egyaránt izgalommal várták május első hétvégéjének kiemelkedő sporteseményét, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát.

A rendezvényt befogadó jégcsarnok üzemeltetéséért felelős gazdasági társaság ügyvezetőjeként Geri Gyula köszöntötte elsőként a vendégeket és a szervezőket, sportolókat és elmondta, hogy ilyen a jégkorongtól jelentősen eltérő sportágat először köszönthet a fiatal csarnokban.

A jégcsarnok átalakított küzdő terén három napon keresztül az erőemelés három klasszikus gyakorlatában a guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban mérik majd össze erejüket. A verseny május 3-án vette kezdetét, ahol az összes női és férfi ifjúsági és junior, masters és open kategóriás versenyző a pástra lép majd, akiknek testsúlya nem haladja meg az 82,5 kilogrammot. A verseny nem csupán a sportolók számára jelent kihívást, hanem a nézők számára is maradandó élményt ígér, hiszen a látványos teljesítmények és az izgalmas küzdelmeken túl, az eseményre kilátogató nézők is lehetőséget kapnak a sportág kipróbálására. A szervezők ugyanis a nézők bevonásával is igyekeznek népszerűsíteni az erőemelést. A rendezvény célja, hogy bemutassa az erőemelés szépségét és technikai igényességét, valamint, hogy inspirálja a jövő generációit a sport iránti szenvedélyre és elkötelezettségre. – mondta el hírportálunknak Németh Károly a rendezvénynek szervezését vállaló GOD GYM TEAM vezetője.

0
Kosár
  • No products in the cart.