Önbizalom növelő és életmód váltó rendezvény az ajkai kampuszon

Február 12-én, hétfőn 17 órától egy különleges rendezvényre kerül sor az ajkai kampuszon, amelyre olyan gyermekeket, felnőtteket, szülőket várnak, akik túlsúllyal, anorexiával és ezáltal önbizalom hiánnyal küzdenek. A rendezvény célja, hogy segítse a résztvevőket abban, hogy megtalálják az egészséges és boldog életmódjukat, valamint, hogy megismerjék és elfogadják magukat.

A rendezvényt Németh Károly, a GOD GYM egyesület vezetője szervezi, aki lapunknak elmondta, hogy egy korábbi tragédia indította el, amikor egy gyermek véget vetett az életének, mert a túlsúlyával folyamatosan szekálták. “Ezt nem engedhetjük meg. A felhívásra rengeteg levél érkezett, nagyon nehéz volt kiválasztani azt a 20 gyermeket, akivel foglalkozok. És ez indította útjára ezt a rendezvényt, hogy így esélyt kapjon minden olyan gyermek, felnőtt, szülő, hogy segíteni tudjunk egymáson.” – hangsúlyozta az erőemelő bajnok.

Fotó: RRZs
Képen: Németh Károly az egyesület alapítója

A rendezvény egy önbizalom növelő és életmód váltó kötetlen beszélgetést indít el, ami egyben egy sportválasztó nap is. A meghívott előadók megosztják a résztvevőkkel a tapasztalataikat, a problémáikat, a félelmeiket és a céljaikat, valamint tanácsokat és támogatást adnak. A rendezvényen különböző sportok is bemutatásra kerülnek, az Ajki Sportváros Kft elnöke, Geri Gyula jóvoltából. A rendezvényen szakemberek, diplomás ápoló, táplálkozási tanácsadó, életmód váltó sportoló, pszichológus és világbajnok sportolók is jelen lesznek, akikkel a résztvevők találkozhatnak és beszélgethetnek. Ilyen például Csonka Eszter, világbajnok sportoló, aki anorexiával küzdött és mesél arról, hogyan jutott el a világbajnoki címig, vagy éppen Baross László, aki szintén világbajnok sportoló, edző, aki nemcsak a sportban, hanem az életben is harcos. Beszél a rákbetegségéről, hogy a sport adott neki erőt ahhoz, hogy nem adta fel, és ma már gyógyultan tért vissza a versenypályára. Stáhlné Dragomir Dóra életmódváltó/világbajnok sportoló, aki beszámol életmódváltásáról, fogyásáról, valamint arról hogy a sport segített neki leküzdeni a depressziót, az önbizalomhiányt, és a stresszt. 

Az est folyamán szó lesz még a túlsúly okozta egészségügyi kockázatokról, azok megelőzéséről, vagy időben történő orvoslásáról, a helyes és helytelen táplálkozásról, az étrendkiegészítőkről, és Ajka város sportéletéről is, valamint az önbizalom hiányról, a depresszióról, és az iskolai bántalmazásról és ezek jeleiről.

A rendezvény ingyenes!

0
Kosár
  • No products in the cart.